Hanki edullinen pikalaina netistä

Tarvitsetko juuri nyt hieman ylimääräistä rahaa? Vastaus saattaa löytyä pikalainasta. Voit meidän avullamme saada pienen lisäsumman tilillesi jo tänään – turvallisesti ja parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Pikalaina on hyvä vaihtoehto silloin, kun rahantarve on maltillinen mutta akuutti. Moni karttaa ajatusta pikavipistä niiden huonon maineen vuoksi. Oikein suhteutettuna ja luotettavalta lainantarjoajalta hankittuna nopea laina on kuitenkin täysin turvallinen.

Aloita pikalainan hakeminen tekemällä vertailu sivuillamme. Olemme koonneet yhteen markkinoiden edullisimmat sekä luotettavimmat lainat sekä tehneet avuksesi kattavat esittelyt parhaista lainantarjoajista.

Kilpailuta pikalaina helposti osoitteessa hae.fi

Pikalainalla saat rahaa nopeasti tilapäiseen tarpeeseen

Pikalaina on tyypillisesti 50-1000 euron suuruinen, ja sen saa tilille nopeasti – joskus jopa muutamassa minuutissa.

Pikalainaa haetaan usein äkillisiin ja yllättäviin menoihin. Joskus eteen tulee tilanne, että tarvitsisit muutaman satasen rahaa juuri silloin, kun tili on tyhjä. Kenties kännykkäsi hyytyi tai havahduit puolisosi syntymäpäivän tuloon hieman liian myöhään.

Tällaisessa tilanteessa voi pikalainan hakeminen olla hyvä vaihtoehto. Jos suhteutat lainan koon omiin tuloihisi ja teet järkevän sopimuksen sen takaisinmaksusta, ei pikalainan ottamisessa ole riskejä.

Tee vertailu ja hanki edullinen pikalaina hetkessä

Ensimmäinen ja tärkein asia pikalainan hakemisessa on tarjonnan vertailu. Älä koskaan ota hetken mielijohteesta ensimmäistä näkemääsi pikalainaa, sillä saatat tulla valinneeksi itsellesi hyvinkin epäedullisen lainatuotteen.

Voit hakea sivuiltamme sopivaa pikalainaa niillä kriteereillä, jotka ovat sinulle tärkeitä. Lainan kuluihin vaikuttavat monet asiat, esimerkiksi lopullinen lainasumma sekä takaisinmaksuun käytettävä aika. Lisäksi pikalainoihin saattaa liittyä muita kuluja, kuten lainan avaamiseen tai nostoihin liittyvät kustannukset. Kun vertailet saman tyyppisiä lainoja keskenään, tulet löytämään nopeasti itsellesi edullisimman vaihtoehdon.

Pikalainan hankkimiseksi sinun ei tarvitse jonottaa pankin konttorissa vuoronumerolappu kädessäsi, vaan voit tehdä hakemuksen suoraan netissä. Joissain tapauksissa lainan saamiseksi riittää pelkkä tekstiviesti. Useimmiten pikalainan saamiseksi ei myöskään vaadita minkäänlaisia vakuuksia.

Järkevästi otettu pikalaina on turvallinen

Moni muistaa joitain vuosia sitten julkisuudessa käydyt keskustelut pikalainojen eli pikavippien vaarallisuudesta. Lukuisat ihmiset ajautuivat pahaan velkakierteeseen otettuaan hetken mielijohteesta nopeita vippejä. Usein kyseisiä lainoja mainostettiin lehti-ilmoituksilla, joissa ei kerrottu kaikkia lainaan liittyviä faktoja. Näiden pikavippien kulut saattoivat olla joskus täysin kohtuuttomia.

Suomen lainsäädäntöä on kuitenkin tämän jälkeen muutettu, ja tuolloin räikeät hyväksikäyttäjät joutuivat pistämään lapun luukulleen. Nykyään esimerkiksi lainojen koroille on asetettu yläraja, ja velanantajan täytyy aina ilmoittaa pikalainan todellinen vuosikorko. Siihen tulee sisällyttää varsinaisen koron lisäksi myös kaikki käsittelykulut.

Näiden muutosten jälkeen pikalainoista tuli huomattavasti turvallisempia kuluttajalle. Alalla on toki edelleen tarjolla halvempia ja kalliimpia vaihtoehtoja. Tästä syystä onkin tärkeää, että hankit lainan vain silloin, kun olet vertaillut huolellisesti kaikki tilanteeseesi sopivat lainatuotteet.

Lainan turvallisuuteen vaikuttaa tietenkin myös oma käytöksesi. Kun otat pikalainan vain tarkkaan harkittuja menoja varten ja suhteutat sen omaan takaisinmaksukykyysi, ei sinulla ole syytä huoleen.

Pienituloinenkin voi saada pikalainan

Lainasumman maksimisuuruus on aina suhteellinen hakijan tuloihin. Myös pienituloinen ihminen, kuten opiskelija tai työtön, voi saada pikalainan. Lainan koko ja takaisinmaksun ehdot tullaan tällöin vain suhteuttamaan hakijan maksukykyyn.

Tuloja tärkeämpiä kriteereitä ovat lainanhakijan ikä, mahdolliset maksuhäiriömerkinnät sekä vakituinen asuinpaikka sekä kansalaisuus Suomessa. Ikärajat vaihtelevat – jotkut tahot myöntävät lainoja jo 18-vuotiaalle, toiset vaativat jopa 26 vuoden ikää. Osoitteen lisäksi hakijalla tulee olla suomalainen matkapuhelinliittymä sekä henkilökohtaiset tunnukset verkkopankkiin.

Jos sinulla on merkintä luottotiedoissasi, on lainan saaminen erittäin vaikeaa. Luotonantajat myös tarkistavat hakijan tiedot. Luottotietojen puuttuessa lainaa voi saada käytännössä vain omaisuutta vastaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä pikalainoista

Miten saan rahaa mahdollisimman nopeasti?

Pikalainat voidaan yleensä maksaa suurimpien pankkien tileille heti. Tällaisiin pankkeihin kuuluvat esimerkiksi Osuuspankki, Nordea, S-pankki, Säästöpankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken, Danske Bank, Paikallisosuuspankki sekä Tapiola.

Jos rahantarpeesi on akuutti, tarkista listaamiemme lainanantajien käyttämät pankit. Näet tiedoista myös, kuuluuko valitsemasi lainanantajan palveluihin rahansiirto myös viikonloppuisin.

Voinko saada lainaa ilman kuluja?

Kyllä. Monet pikalainoja tarjoavat yritykset antavat uusille asiakkaille ensimmäisen lainan ilman korkoja. Tällaisessa tapauksessa tulet maksamaan takaisin tismalleen sen summan, jonka olet alun perin lainannut. Olemme listanneet palveluumme ne lainantarjoajat, jotka antavat korottomia ensilainoja.

Miten pikavippiyrityksiä valvotaan?

Jokainen suosittelemamme luotonantaja toimii Suomen lakien mukaan. Luotonantajana toimimisen edellytyksenä on kuuluminen Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ylläpitämään luotonantajarekisteriin. Virasto valvoo kuluttajaluottoja koskevien sääntöjen noudattamista Kilpailu- ja kuluttajaviraston ohjauksessa.

Mikä on korkokatto?

Korkokattolaki tuli voimaan kesällä 2013. Tällöin alle 2000 euron pikalainojen suurimmaksi vuotuiseksi koroksi määriteltiin 50 % + voimassa oleva viitekorko. Lainanantajan tulee sisällyttää tähän korkokattoon myös kaikki lainan käsittelyyn ja nostoihin sisältyvät kulut.

Millaisia kuluja pikalainoihin liittyy?

Lainojen kulut vaihtelevat lainayhtiöstä riippuen, mutta yleensä pikalainojen korot ovat jotakin 5-50 % väliltä. Lopullinen korko ja kaikki lainan kulut riippuvat kuitenkin lainasummasta sekä takaisinmaksun ehdoista. Tämän vuoksi todellinen vuosikorko pystytään usein määrittelemään tarkasti vasta lainatarjouksessa. On siis erittäin tärkeää, että käyt ehdot tarkasti läpi ennen sopimuksen hyväksymistä.

Joskus pikalainoissa näyttäisi olevan suorastaan massiivinen vuosikorko. Jos laina kuitenkin maksetaan takaisin parissa kuukaudessa, ei korko ehdi kasvaa euromääräisesti kovin suureksi.

Mikä on minulle paras laina?

Voit löytää sivujemme kautta satoja eri lainoja moneen eri tarkoitukseen. Mukaan lukien kulutusluotot. Kun etsit pikalainaa omilla kriteereilläsi, tulet löytämään juuri sinulle edullisimman lainavaihtoehdon.