Halpa kulutusluotto nopeasti netistä

Kulutusluotto on kätevä keino väljentää hetkeksi omaa taloudellista liikkumavaraa. Joskus eteen tulee tilanteita, jolloin käytettävissä olevat rahat eivät yksinkertaisesti riitä. Järkevästi mitoitettu kulutusluotto antaa silloin mahdollisuuden kattaa yllättävät menot tai tehdä unelmista totta.

Netissä on tarjolla jättimäinen määrä erilaisia kulutusluottoja. Meidän kauttamme pystyt löytämään sopivimman vaihtoehdon omiin tarpeisiisi. Näin varmistat, että et maksa lainastasi senttiäkään liikaa kuluja.

Kaikki sivuiltamme löytyvät lainantarjoajat ovat turvallisia ja luotettavia. Saat lainan halutessasi jo saman päivän aikana – ilman jonottamista ja turhaa byrokratiaa.

–Taulukko–

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto tarkoittaa nimensä mukaisesti kulutukseen tarkoitettua lainaa. Sitä ei siis ole syytä hankkia tilille pesämunaksi, vaan kulutusluotto on tarkoitettu käytettäväksi arkipäiväisiä menoja suurempaan, kertaluontoiseen hankintaan. Tyypillisiä kulutusluoton kohteita ovat ulkomaanmatkat, kodin remontointi ja sisustus sekä elektroniikka.

Kulutusluottoa hakiessa sen tarkoitusta ei yleensä kuitenkaan edes kysytä. Voit siis käyttää hankkimasi lainan mihin tahansa – kunhan vain pystyt maksamaan sen takaisin sovittujen ehtojen puitteissa.

Keskimääräinen kulutusluotto on suuruudeltaan muutaman tuhannen euron luokkaa. Jos rahantarpeesi on alle 3000 euroa, tulet todennäköisesti saamaan luoton täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Tämä tietenkin edellyttää, että luottotietosi ovat kunnossa.

Kulutusluottojen korkotaso vaihtelee, mutta yleensä korot liikkuvat 10-28 % välillä. Todellinen vuosikorko voi kuitenkin lainatyypistä ja -tarjoajasta riippuen olla alimmillaan 5 % ja suurimmillaan 50 %.

Kulutusluottojen hintaerot ovat suuret, joten on ensiarvoisen tärkeää vertailla tarjolla olevia vaihtoehtoja ennen sopimuksen hyväksymistä. Voit säästää pienellä asiaan perehtymisellä todella tuntuvia summia – suuremmissa lainoissa jopa tuhansia euroja.

Joustoluotto

Kulutusluottoja on olemassa monenlaisia. Yksi kulutusluoton tyypeistä on joustoluotto, joka käytännössä tarkoittaa tarpeen vaatiessa käyttöön otettavaa luottotiliä. Tällaisen luoton avulla kuukausittaisiin menoihin saa joustoa ennalta määritetyissä puitteissa.

Joustoluottojen hyvä puoli on, että ne voi hankkia veloituksetta jo ennen akuuttia lainantarvetta. Sen jälkeen tililtä voi tehdä nostoja juuri silloin, kun tilanne sitä vaatii.

Autolaina

Myös autolainat voidaan laskea kulutusluotoiksi. Auton ostoon tarkoitetuissa lainoissa takaisinmaksuajat ovat usein pidempiä kuin muissa luotoissa, ja niissä voi olla muita luottotyyppejä paremmat ehdot. Tämä on mahdollista varsinkin silloin, kun voit käyttää ostettavaa autoa lainan vakuutena.

Voit kuitenkin ostaa auton myös ilman vakuuksia saatavalla lainalla. Vaihtoehtoja autokaupan rahoittamiseen on lukuisia, joten muista vertailla eri luotot huolellisesti palvelumme avulla ennen päätöksen tekemistä. Hätiköinti lainan ottamisessa merkitsee yleensä aina rahanmenetystä.

Miksi ottaisin kulutusluoton netistä enkä marssisi pankkiin?

Myös pankit myöntävät asiakkailleen pienempiä ja suurempia lainoja. Joskus pankkilaina on kätevä ja hyvä vaihtoehto, mutta ne eivät toimi jokaisessa tilanteessa.

Pankkien suosiota heikentää niiden toiminnan hitaus ja jähmeys. Usein kulutusluoton saamiseen vaaditaan henkilökohtainen keskustelu virkailijan kanssa, ja heidän kalenterinsa saattaa olla hyvinkin täyteen varattu. Pankkilainan saamiseksi vaaditaan monesti myös vakuus tai takaaja.

Netissä toimivat luottoyritykset ovat toiminnassaan joustavampia. Kohtuullisen lainan saa helposti ilman vakuuksia ja halutessaan jo vaikka samana päivänä.

Toinen vaihtoehto arkipäiväisiä ostoksia kalliimpiin hankintoihin on osamaksu. Osamaksulla ostettaessa tavaran omistusoikeus säilyy kuitenkin myyjällä siihen asti, kun viimeinen osamaksun erä on suoritettu. Lisäksi osamaksuihin liittyy usein varsin mittavia kuluja sekä ylimääräisiä korkoja. Tällöin tehokkaasti kilpailutettu kulutusluotto saattaa osoittautua halvemmaksi sekä myös käytännöllisemmäksi vaihtoehdoksi.

Ota lainaa vain luotettavalta taholta

Sivujemme kautta löytyvät lainantarjoajat ovat 100 % luotettavia, laillisia ja käyttäjien hyviksi arvioimia yrityksiä. Kaikki Suomessa toimivat lainantarjoajat kuuluvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin, jonka toimintaa valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotoista

Kuka voi saada kulutusluottoa?

Yleisimmät kulutusluoton saamiseen vaadittavat ehdot ovat:

  • Vähintään 18 vuoden ikä. Monet lainantarjoajat vaativat kuitenkin 20 tai 26 vuoden ikää.
  • Säännölliset tulot: palkka, yrittäjätulo, opintotuki tai eläke.
  • Ei maksuhäiriömerkintöjä tai avoimia lainoja samalla lainantarjoajalla.
  • Suomalainen puhelinliittymä, pankkitili sekä tunnus verkkopankkiin.
  • Suomen kansalaisuus ja vakituinen osoite Suomessa.

Kuinka nopeasti voin saada kulutusluoton?

Lainan saamisen nopeuteen vaikuttaa moni seikka, mutta halutessasi voit saada kulutusluoton vaikka 15 minuutin sisällä. Pääsääntöisesti alle 10 000 euron lainat saa kuitenkin tililleen jo saman päivän aikana.

Joskus kulutusluoton myöntämiseen vaaditaan joitain tiettyjä dokumentteja, joiden lähetys voi hieman viivästyttää lopullisen päätöksen syntymistä. Luotonantajat pystyvät kuitenkin tarkistamaan esimerkiksi luottotiedot automaattisesti. Pienehköjen lainojen kohdalla päätös voidaan usein siis tehdä välittömästi hakemuksen saavuttua.

Voinko pidentää takaisinmaksuaikaa tai maksaa luoton pois nopeammin?

Tämä mahdollisuus riippuu lainantarjoajasta. Suurin osa antaa asiakkaalle mahdollisuuden maksaa laina pois suunniteltua aikaisemmin, mutta laina-ajan pidentäminen voi olla hankalampaa. Joillekin lainantarjoajalle maksusuunnitelman muutos ei ole ongelma. Lähtökohtaisesti sinun tulee kuitenkin aina sopia ehdot sellaisiksi, että selviät niistä takuuvarmasti.

Ovatko kulutusluotot turvallisia?

Jos mitoitat kulutusluoton suuruuden ja takaisinmaksun ehdot omiin tuloihisi, on lainan ottaminen täysin turvallista. Sivujemme kautta löytämäsi lainantarjoajat toimivat kaikki Suomen lain puitteissa ja Suomen viranomaisten valvonnassa.

Lainantarjoajina toimivat pankit ja rahoituspalvelut käyttävät sivuillaan salaustekniikoita, joten rahojen siirto sekä asiakkaiden henkilötiedot pysyvät turvattuina. Lainantarjoajat eivät myöskään saa luovuttaa tietojasi ulkopuolisille tahoille.

Tarvitsenko kulutusluottooni vakuuden tai takaajia?

Kulutusluottoa voi hakea sekä ilman vakuutta että vakuuden kanssa. Suurin osa verkosta saatavista pienistä kulutusluotoista on mahdollista lunastaa täysin ilman vakuuksia.

Kulutusluottoa hakiessa luotonantaja tulee tekemään arvion takaisinmaksukyvystäsi. Luottotietojen tarkistamisen lisäksi voi luotonantaja pyytää hakemukseesi liitteitä, esimerkiksi kopiot palkkakuiteista.

Kuinka kalliiksi kulutusluotto tulee?

Kulutusluottojen korot sekä käsittelykulut vaihtelevat suuresti eri lainantarjoajien sekä lainaan sovellettavien ehtojen mukaan. Vuosikorot voivat vaihdella reilusti alle kymmenestä prosentista useisiin kymmeniin prosentteihin. Jos takaisinmaksuaika on pitkä, saattavat erot kalliiden ja edullisten kulutusluottojen lopullisen hinnan välillä olla jopa tuhansia euroja. Muista siis lukea sopimusten ehdot tarkasti läpi.

Mistä löydän minulle parhaan kulutusluoton?

Paras kulutusluotto syntyy vertailemalla keskenään useita eri lainantarjoajia. Erilaiset lainat sopivat eri tilanteisiin, joten yhtä yleispätevästi halpaa lainaa ei ole olemassakaan. Pienellä summalla ja lyhyellä laina-ajalla saatava kulutusluotto ei välttämättä ole halpa suurella summalla ja pitkällä laina-ajalla. Kun uhraat hetken aikaa huolelliseen vertailuun, voit säästää kuluissa merkittäviä summia.